web analytics

Drugspand aan Gastelseweg voor drie maanden dicht

Opnieuw sluit burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal een drugspand. Het gaat nu om een woning aan de Gastelseweg waar op 16 maart een hennepdrogerij werd aangetroffen, waarbij ruim 15 kilo hennep in beslag genomen werd. Het pand moet drie maanden dicht.

In een afgetimmerde ruimte op de tweede verdieping van de woning werden met behulp van twee kachels en twee ventilatoren geoogste henneptoppen gedroogd. In totaal ging het om 15.050 gram henneptoppen.

De gedwongen sluiting gaat in op 26 april 2018 en duurt tot 26 juli 2018. De eigenaar is in kennis gesteld. Burgemeester Jacques Niederer licht zijn besluit als volgt toe: ”Zoals ik al eerder heb aangegeven, treed ik hard op tegen handel in drugs en alle vormen van overlast die dat met zich meebrengt. De bewoners van Roosendaal moeten zich veilig kunnen voelen in onze wijken en dorpen. Om die reden ga ik over tot onmiddellijke sluiting. Het gaat hier om een ernstige situatie als ik kijk naar de grote hoeveelheid softdrugs die werd aangetroffen. Samen met onze eigen drugssquad, de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en woningbouwverenigingen blijven we actief optreden tegen drugs en drugsoverlast.”