web analytics

Drugslab op boot in haven Moerdijk ontdekt

Agenten van een politieboot hebben vrijdagmiddag 10 mei rond 13.20 uur in de dorpshaven van Moerdijk tijdens een controle op een boot een drugslab aangetroffen. Vier mannen zijn aangehouden , onder wie de schipper. Ook is er onder andere een auto in beslag genomen. In het drugslab werd Crystel Meth geproduceerd.

Slechts een klein deel van het ruim werd voor het lab gebruikt. De rest was leeg. Rond 21:00 uur meldde de politie nog uren bezig te zullen zijn met forensisch onderzoek. Daarna wordt het lab ontmanteld.

De schipper is een man (65) uit Breda, de anderen mannen zijn 23, 26 en 37 jaar en in Mexico geboren en hebben nu geen vaste woon- of verblijfplaats.

Een agent is kort na de ontdekking door ambulancepersoneel vanwege ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Later meldde de politie dat die collega na onderzoek weer thuis is.

De vondst is volgens de politie uniek in Nederland. ‘Het is de eerste keer dat een drugslab in een vrachtschip wordt aangetroffen. De boot is 80 meter lang. Vaker zijn hennepkwekerijen in schepen gevonden, ook een drugslab in een woonboot, maar nog nooit een drugslab in zo’n groot schip’.

Drugslab op boot in haven Moerdijk ontdekt