web analytics

Drugslab bij woning in Roosendaalse binnenstad

UPDATE woensdag 13 maart 13:00 uur – Dankzij een alerte burger heeft de politie dinsdag 12 maart aan de Voorstraat een drugslab op kunnen rollen. De drie bewoners van het pand zijn aangehouden. Opvallend detail: het lab lag naast een speeltuin. Burgemeester Niederer heeft de woning, aanbouw en bijgebouw met onmiddellijke ingang gesloten.

De politie werd op dinsdagmiddag rond 13.00 uur gebeld met de melding van een verdachte situatie bij een woning. Verschillende lieden zouden bij een vrachtwagentje spullen aan het in- of uitladen zijn. Toen agenten ter plaatse kwamen, sloegen een aantal mensen die op het perceel aanwezig waren, op de vlucht. De drie bewoners konden worden aangehouden. In de schuur, in de tuin bleek een XTC-lab te zitten. In een aanbouw van het huis vond een ander deel van het productieproces plaats.

De situatie werd bevroren en er werden specialisten van de politie opgeroepen om het lab te onderzoeken en te ontmantelen. Omdat in het drugslaboratorium diverse gevaarlijke stoffen stonden opgeslagen, werd gezien het mogelijke brand- en ontploffingsgevaar, de brandweer ingeschakeld. Dit was een voorzorgsmaatregel en om metingen te doen.

Hele xtc-produktie
Uit eerste onderzoek blijkt dat er in het lab MDMA/ XTC werd gemaakt. Opvallend is dat in dit lab het totale productieproces plaats vond. In andere labs die de politie aantreft, vindt vaak slechts een deel van de productie plaats. In het lab stonden onder andere flessen met waterstof. ‘Een ontzettend brandbare en explosieve stof. In een drugslab wordt ook gewerkt met vluchtige stoffen die ook voor een grote gevaarsetting zorgen. Zeker in een drukke, dichtbevolkte woonwijk’, aldus de politie.

Aanhoudingen
De bewoners, een vrouw van 52 en twee mannen (22 en 54 jaar oud) zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. De woning is door rechercheurs onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. Ook een drietal voertuigen in de straat werden onderzocht. De recherche doet verder onderzoek naar de zaak. Van de zaak wordt een bestuurlijke rapportage opgemaakt. Die gaat naar de burgemeester, die dan mogelijk de woning kan sluiten.

In 2018 werden van de 12 drugslabs in Zeeland-West-Brabant er 4 opgespoord dankzij anonieme meldingen. ‘Melden helpt dus! Bij het vermoeden van een drugslab of andere criminele activiteiten bij u in de buurt kunt u altijd bellen met 0900-8844. Doet u dat liever anoniem? Bel dan met 0800-7000’, aldus de politie.