web analytics

Drugshandel: Burgemeester sluit ook pand Ettenseweg

Burgemeester Niederer sluit opnieuw een pand in de strijd tegen drugs. Dit keer gaat het om een bedrijfspand aan de Ettenseweg in Roosendaal. In het gebouw werden onlangs een forse partij softdrugs en wapens gevonden.

Tijdens een strafrechtelijk onderzoek, gericht op internationale handel in verdovende middelen, stuitte depolitie in Roosendaal op de drugs en wapens. Dat gebeurde op 9 mei 2017 toen rechercheurs het bedrijfspand aan de Ettenseweg binnen gingen.

Wapens

Uit het politierapport blijkt dat er in het bedrijfspand drie auto’s zijn aangetroffen, die geprepareerd waren met verborgen ruimten. Er werd ruim twaalf kilo hennep en ruim negen kilo hasj gevonden en in beslag genomen. Deze verdovende middelen zijn door de politie positief getest op de werkzame stof THC. THC staat vermeld op lijst II van de Opiumwet. Verder laat de politie weten dat er ook wapens in het bedrijfspand werden aangetroffen.

Het ging daarbij om:
– Vuurwapen: pistool inclusief een magazijn met patronen;
– Steekwapen: Zwart uitklapbaar mes;
– Slagwapen: Twee ploertendoders.

Tot slot werden ook nog goederen gevonden (tassen, sealbags en sealapparaten) die verband kunnen houden met de handel in verdovende middelen.

Onmiddellijke sluiting

De Opiumwet biedt de burgemeester de mogelijkheid om over te gaan tot onmiddellijke sluiting van een bedrijfspand voor een periode van zes maanden, als er sprake is van een ernstige situatie. “In dit geval is sprake van zo’n ernstige situatie. Er is namelijk veel meer dan een geringe handelshoeveelheid softdrugs aangetroffen. In het bedrijfspand zijn daarnaast attributen gevonden die wijzen op regelmatige handel in verdovende middelen. Tot slot zijn er wapens aangetroffen, wat een direct gevaar oplevert voor de openbare orde en veiligheid”, aldus de gemeente.
Dit is voor burgemeester Niederer de reden om direct over te gaan tot sluiting van het bedrijfspand voor de duur van zes maanden. De sluiting gaat in op 10 juli 2017. Het bedrijfspand mag pas weer open op 10 januari 2018.

Reactie burgemeester

Burgemeester Jacques Niederer geeft met de sluiting een krachtig signaal af en zegt daarover: “Een combinatie van grote partijen drugs en het bezit van wapens duidt op georganiseerde drugscriminaliteit. En dat accepteren we in de gemeente Roosendaal niet. Samen met onze drugssquad, de politie, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst treden we direct op. Vandaar deze sluiting voor de duur van zes maanden. We willen op deze manier de leefbaarheid voor en veiligheid van onze inwoners beschermen”.