web analytics

Debat ‘Veiligheid en drugsoverlast’ in Roosendaal (13 maart)

Op dinsdag 13 maart organiseren Jac Wezenbeek en Conciglio bij Sieben Recreatie aan de Stok in Roosendaal vanaf 19:00 uur een informatieavond over ‘Veiligheid en Drugsoverlast’ met landelijk bekende deskundigen en een politiek debat.

‘Hier kunnen alle kandidaat-raadsleden van Roosendaal zich op de hoogte stellen over de laatste ontwikkelingen in Nederland en met elkaar in debat gaan’, aldus de organisatoren. De avond kan ook via livestreams op internet integraal gevolgd worden via de website van Jac Wezenbeek.

Op deze avond zijn de volgende sprekers aanwezig:
– Nicole Maalsté Acces Interdit Nicole is autoriteit en doet onderzoek in moeilijk toegankelijke (criminele) milieus.
– Charles Dorpmans Novadic Kentron Deze organisatie is dé expert voor verslavingszorg en verslavingskunde in Brabant. Charles houdt zich daar bezig met het monitoren van ontwikkelingen op de drugsmarkt.
– Dimitri Breeuwer Stichting CannaWijzer Bestuurslid consumentenorganisatie met goed inzicht in het gebruik van softdrugs

Samenwerking
De organisatoren zijn ex-horecaondernemer Jac Wezenbeek, al twaalf jaar lid van de Roosendaalse gemeenteraad en nu ook weer verkiesbaar, en onderneemster Sylvia Torn en één van de initiatiefnemers achter de nieuwe Conciglio beweging. Conciglio stelt de mens centraal, staat voor samenwerking op basis van het derde alternatief en
hanteert daarbij de zeventien duurzame doelstellingen van de Verenigde Naties.

Onacceptabel
De achtergrond van deze avond: “De overlast van drugsgebruik en drugshandel is in niet één Nederlandse gemeente zo groot als in Roosendaal” schrijft BNd DStem in juli vorig jaar naar aanleiding van de onderzoeksresultaten van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Roosendaal heeft de twijfelachtige eer deze nare ranglijst in Nederland aan te voeren. De situatie is met de recente schietincidenten in de woonwijken niet veel verbeterd. Dat is onacceptabel en daar zal iedereen het mee eens zijn. De vraag is wat kunnen en gaan we er doen?”

De organisatoren: “Zoals voor ieder maatschappelijk probleem kunnen oplossingen alleen tot stand komen wanneer er op een professionele wijze aan gewerkt wordt. Luisteren naar deskundigen en naar de mening van anderen hoort daarbij”.

❯ Website Conciglio.org
❯ Website Jac Wezenbeek – Livestream Debatavond