web analytics

Drugs en grondstoffen in appartement in Bergen op Zoom

Agenten die een sterke henneplucht roken bij een appartementencomplex aan de Beukstraat in Bergen op Zoom, zijn donderagavond 25 januari in een van de appartementen op drugs en grondstoffen voor de productie van drugs gestuit. De 34-jarige bewoner is later op de avond elders in Bergen op Zoom aangehouden.

Na meldingen van een sterke henneplucht bij de woning gingen agenten rond 13.00 uur naar het pand toe. Ze zagen dat er twee mannen uit de woning vluchtten. Die mannen konden niet achterhaald worden.

De politie ging met een machtiging de woning binnen en trof er verschillende chemicaliën aan die gebruikt kunnen worden voor de productie van synthetische drugs. Vanwege de mogelijke gevaarsetting gingen de agenten het pand uit in afwachting van Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen, politie-collega’s gespecialiseerd in het opruimen van drugslabs en de grondstoffen die gebruikt worden bij die productie.

Nadat de grondstoffen voor synthetische drugs waren afgevoerd, werd de woning onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. Die zoeking ging ook vrijdag 26 januari nog door.