web analytics

Dronken Pool in slakkengang op A58 in zwaar beschadigde auto

De politie heeft woensdagavond 18 november op de A58 richting Roosendaal een dronken automobilist van de weg gehaald, die in een slakkengangetje in een zwaar beschadigde auto reed en ook nog eens door een afzetting reed.

Een getuige meldde woensdagavond omstreeks 23.00 uur dat er een auto erg langzaam reed over de A58 in de richting van Roosendaal. Volgens de melder was de motorkap van de auto af, kwamen er allemaal vonken uit de auto en voerde hij geen verlichting.

Agenten zagen de beschadigde auto rijden ter hoogte van de afslag Zegge. Daar reed hij door een afzetting bij wegwerkzaamheden. De bestuurder kreeg een stopteken, maar voldeed hier niet aan. Omdat de auto zo langzaam reed kon een van de agenten ernaast gaan lopen, het portier opentrekken en het contact uitschakelen. De bestuurder is meteen uit de auto gehaald.

De man, een 33-jarige Pool, moest een blaastest doen op straat. Toen bleek dat hij veel te veel gedronken had. De man blies een ‘F’. Hij is meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. De man had bijna vier keer teveel gedronken en mocht dus niet meer rijden.

De politieagenten wilden het rijbewijs van de man invorderen, maar dat bleek hij niet bij zich te hebben. Hij heeft een rijverbod gekregen van tien uur. De auto was dusdanig beschadigd dat de man er niet meer mee op de openbare weg mag rijden. Het voertuig moet eerst hersteld worden en opnieuw gekeurd door de RDW.