web analytics

Dronken Bulgaarse chauffeur ramt lantaarnpaal

Op de A58 zijn zaterdagavond 27 mei twee vrachtwagenchauffeurs uit Bulgarije aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het omverrijden van een lantaarnpaal. Bij controle bleek dat de chauffeur bijna vier keer de toegestane alcohollimiet had overschreden.

Een oplettende weggebruikster belde omstreeks 18.13 uur de meldkamer. Zij vertelde dat een vrachtwagen met hoge snelheid slingerend over de Gagelboslaan in Bergen op Zoom reed en een lantaarnpaal compleet omver had gereden. De chauffeur was dit incident zonder vaart te verminderen gewoon verder gereden.

Zij bleef achter de vrachtwagen aan rijden en leidde op deze manier opgeroepen agenten naar de ‘brokkenpiloot’. Deze was intussen op de A58 een parkeerplaats bij een tankstation opgereden.

Agenten constateerden dat de vrachtwagen aan de bijrijderskant en voorzijde flinke schade had opgelopen. Zowel de 27-jarige bestuurder als de 31-jarige bijrijder werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. Daar werd de bestuurder een ademanalyse afgenomen. Hij bleek bijna vier maal de toegestane alcohollimiet te hebben overschreden (= 900 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Beide mannen zijn na verhoor weer vrijgelaten.