web analytics

Dronken bestuurder ramt schutting en rijdt door

 Een 45-jarige man uit Hoogerheide is zondagavond 9 juli aangehouden omdat hij met zijn auto schade had veroorzaakt aan een schutting. Hij reed daarna weg zonder zijn identiteit kenbaar te maken, terwijl hij wel was aangesproken door de eigenaar van de schutting.

Die zat in zijn huis aan de Jan Tooroplaan en hoorde ineens een hoop gekraak. Hij zag dat zijn schutting kapot was en ging naar buiten om poolshoogte te nemen. Daar zag hij een auto tegen zijn schutting staan. De man sprak de bestuurder aan, maar die liep weg en reageerde nogal lacherig op de opmerkingen van de bewoner.

Deze kreeg het vermoeden dat de bestuurder van de auto dronken was. De man reed even later weer weg, terwijl de auto twee lekke banden had. De eigenaar van de schutting is in zijn eigen auto gestapt, de man achterna gereden en heeft in de tussentijd de politie gebeld. In de Jacob van Ruijsdaelstraat in Roosendaal zag de eigenaar van de schutting dat agenten in gesprek waren met de veroorzaker van de aanrijding.

De man is aangehouden. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij veel te veel had gedronken. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij later is gehoord. Ook bleek de auto waar de man uit Hoogerheide in reed niet verzekerd te zijn.