web analytics

Driedaags festival ‘Theater op de grens’ in Roosendaal

Roosendaal krijgt op vrijdag 30 augustus, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september een driedaags Theater Festival. Het plan komt uit de koker van Drie Maal Plankenkoorts, dat ook de organisatie van het Festival op zich neemt.

Het heet ‘Theater op de grens’ heten, omdat ‘iedereen uit de gehele regio, het grensgebied van Roosendaal van harte welkom is om deze theaterbeleving mee te maken’. Drie Maal Plankenkoorts wil van het initiatief een tweejaarlijks festival maken.’

Programma
Het uitgebreide programma van deze drie dagen is te vinden op de website van de organisatie. Op die website is onder ‘Programma en tickets’ ook te zien hoe men aan kaarten kan komen, en voor welke vanaf-leeftijd de voorstelling geschikt is. Het festival speelt zich af in en rond theater De Kring, het hart van het festival. ‘Denk daarbij aan het theater zelf, maar ook aan het Tongerloplein en de tuin van het Tongerlohuys. Daarnaast speelt een aantal voorstellingen zich in Het Wapen van Roosendaal af en is er een unieke huiskamerlocatie’, aldus de organisatie.

Loopafstand
De speellocaties liggen op loopafstand van het festivalhart, dat in het teken staat van Bourgondisch ontmoeten. De unieke locaties in het centrum van Roosendaal bieden vooral een podium en publieksbereik aan jonge, startende theatermakers uit Nederland en Vlaanderen. In de Kring kan een keuze gemaakt worden uit een rijk theateraanbod in en om het festivalhart.

Talententent
‘Er is ook een randprogrammering waar we onder de noemer ‘Talententent’ een plekje bieden aan de beste amateurvoorstellingen van professioneel niveau uit Nederland en België. Je kunt aan de hand van een blokkenschema je eigen programma samenstellen’, meldt de organisatie nog.

Initiatief
Het festival is een initiatief van en in handen van Stichting Drie Maal Plankenkoorts, een klein professioneel theatergezelschap. De eindverantwoordelijkheid van het festival ligt bij Stichting Drie Maal Plankenkoorts, in de organisatie vertegenwoordigd door de festivaldirectie, bestaande uit de artistiek leider en zakelijk leider. De festivaldirectie wordt bijgestaan door de stuurgroep bestaande uit de aanvoerders van de werkgroepen programmering, organisatie en publiciteit en nazinderen.

Nazinderen
‘Nazinderen’ moet een begrip van het festival worden. ‘Na afloop kom je met de makers in het festivalhart samen en ter afsluiting is er live muziek van een lokale band’, zo wordt het begrip nazinderen omschreven.

Speerpunt
Drie Maal Plankenkoorts ziet ambassadeurschap als een van de kerntaken in de thuisbasis: gemeente Roosendaal. Tijdens dit project is de (verdere) ontwikkeling als verbindend theatermaker als belangrijkste speerpunt.

❯ Website Theater op de grens
❯ Programma op website Theater op de grens
❯ Kaartverkoop
❯ Facebookpagina Theater op de grens