web analytics

Drie NS-medewerkers door Belgische zwartrijder mishandeld

 Op het station van Roosendaal zijn donderdagavond 15 juni rond 23:00 uur twee mannen uit België aangehouden. Ze waren de trein uitgezet omdat ze geen kaartje hadden. Een van hen mishandelde drie NS-medewerkers en de ander wilde het perron niet verlaten.

Agenten kregen donderdagavond rond 23.00 uur een melding dat er door medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen twee mannen waren aangehouden omdat ze zonder kaartje in de trein zaten. Bij die aanhouding waren drie NS-medewerkers mishandeld door een van de twee mannen.

Tijdens de treinreis waren de mannen aangesproken door de conducteur. Hij wilde een boete voor de mannen uitschrijven en hen daarna hun reis laten vervolgen. De mannen wilden op geen enkele manier meewerken met de conducteur. Op het station in Roosendaal werden daarom drie NS-medewerkers bij het voorval geroepen.

Zij vroegen de mannen de trein te verlaten. Een van de twee mannen deed dat ook, maar de ander begon ineens te slaan. De drie medewerkers van de NS hebben aangifte gedaan van mishandeling.

Toen de politie aankwam op het station, is een van de mannen aangehouden. Dit was een 20-jarige man uit het Belgische Merksem. Aan de andere man, een 18-jarige Antwerpenaar, werd gevorderd het station te verlaten omdat hij geen toegangsbewijs had. Hij voldeed niet aan deze vordering en daarom is ook hij aangehouden. De twee zitten nog vast en worden vrijdag gehoord.