web analytics

Drie man aangehouden na poging inbraak in Rucphen

De politie heeft in de vroege ochtend van woensdag 3 januari drie mannen aangehouden die verdacht worden van een inbraakpoging in een woning op de Trekvaart in Rucphen. De verdachten, een 29-jarige man uit Rotterdam en een 29-jarige en 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn overgebracht naar het politiebureau.

Een alerte getuige hoorde rond 03.30 uur glasgerinkel en inbbraakgeluiden uit de desbetreffende woning komen en alarmeerde de politie. Hier troffen de agenten een kapot raam en inbrekersgereedschap aan. Duidelijk werd dat het een poging betrof en niemand in de woning was geweest. De bewoner was tijdens de inbraakpoging niet aanwezig.

De getuige kon een duidelijk signalement geven van het vluchtvoertuig, waarop verschillende agenten uitkeken naar de desbetreffende bestelbus. Op de A58, ter hoogte van Etten-Leur, kregen de agenten de bestelbus in het vizier. De drie inzittenden werden op de Oostpoort in Etten-Leur gecontroleerd en aangehouden. Zij zitten vast voor verhoor.