web analytics

Drie aanhoudingen ivm (veel) vuurwerk in Roosendaal

De politie heeft dit weekeinde in Roosendaal in de strijd tegen het vele vuurwerk dat wordt afgestoken, (al) drie verdachten aangehouden. Ook is aan de Champetterberg een voorraad van 45 kilo vuurwerk in beslag genomen. De politie laat weten dat er extra surveillances zijn en dat er onderzoeken lopen.

De politie ontvangt de laatste dagen meerdere meldingen over vuurwerkoverlast. Het gaat over geluidsoverlast van knallend vuurwerk en over ontploffingen van zwaar vuurwerk. ‘Er zijn geen gewonden gevallen, maar we surveilleren extra door gebieden waar meerdere meldingen vandaan komen’, zegt de politie.

Heilig Hartplein
Tijdens een controle op vrijdagavond 20 november rond 22:00 is op het Heilig Hartplein een 20-jarige man uit Roosendaal aangehouden, omdat hij niet wilde meewerken aan een controle van zijn identiteit en verzet pleegde. Hij heeft een agent mishandeld en daarvoor is hij aangehouden.

45 kilo in schuur
De politie heeft zaterdagochtend rond 10:30 uur dankzij een tip over vuurwerkopslag in de schuur van een woning aan de Champetterberg 45 kilo vuurwerk gevonden, waaronder Shells en siervuurwerk. Het vuurwerk is vanwege het ontploffingsgevaar via een specialistische dienst afgevoerd en de politie maakt tegen de 29-jarige bewoner proces-verbaal op.

Philipslaan
Zaterdagavond 21 november rond 21:50 uur heeft een surveillerende agent in de Philipslaan een 16-jarige jongen uit Roosendaal op heterdaad kunnen aanhouden, omdat hij vermoedelijk een zelfgemaakt vuurwerkbom heeft laten ontploffen. Hij zal verhoord worden.

Getuigenoproep
‘U kunt helpen om het vuurwerkoverlast aan te pakken. Naast het melden van vuurwerkoverlast ontvangt de politie filmpjes om zaken te kunnen onderzoeken. Je blijft anoniem als je informatie over deze zaak deelt met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Als het dringend is, belt u met 112. Anders kunt u bellen met 0900-8844 of informatie verstrekken via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006, of via een tipformulier’, zo meldt de politie.