web analytics

Draai zet zich in voor stichting ‘Ik trakteer Roosendaal’

De Draai gaat zich ook maatschappelijk inzetten voor Roosendaal. Dit jaar wordt er voor het eerst een goed doel verbonden aan het evenement. Dat is de stichting ‘Ik trakteer Roosendaal’ geworden. ‘Het doel is om de stichting meer naamsbekendheid te geven en tegelijkertijd een mooi bedrag te kunnen opbrengen’, aldus de Draai.

Er zijn in Nederland zo’n 60.000 kinderen die hun eigen verjaardag niet kunnen trakteren in de klas. In plaats van de leukste dag van het jaar wordt hun verjaardag een beladen dag die vaak resulteert in een dag zonder cadeautjes, slingers of een feestje. Door het gebrek aan financiële middelen en/of aandacht blijft de jarige job vaak ‘ziek’ thuis.

Schoolkinderen
Stichting ‘Ik Trakteer Roosendaal’ zet zich in voor kinderen op de lagere scholen in Roosendaal en omgeving die niet in staat zijn om in de klas een traktatie te verzorgen of te betalen.

Voor het eerst
Voor het eerst in het bestaan van De Draai bindt het evenement zich aan een goed doel. De organisatie vindt het belangrijk zich ook maatschappelijk in te zetten voor Roosendaal en omgeving. Door het grote bereik van De Draai en samenwerkingen met interessante partners uit de regio zal de Stichting Ik Trakteer Roosendaal meer onder het daglicht komen te staan in Roosendaal en omgeving.

Mooi bedrag

‘Mede door leuke initiatieven op de dag zelf zal er geprobeerd worden een mooi bedrag bij elkaar te krijgen, dat overhandigt zal worden aan de stichting. Zo zullen renners na afloop van de koers hun handtekening plaatsen op een speciaal bord. Vervolgens zal dit exclusieve exemplaar geveild worden onder alle aanwezigen in het Voets VIP dorp’, zo laat de organisatie van De Draai weten.

Foto boven: Gijs de Bot (de Draai) en Katrien van Overveld (Stichting Ik Trakteer)