web analytics

Draai hoopt Kruijswijk, van Aert en Groenewegen te strikken (5 aug)

De Draai hoopt dit jaar Wout van Aert, Steven Kruijswijk en/of Dylan Groenewegen op de veertigste editie van het wielerevenement in Roosendaal op maandag 5 augustus te kunnen presenteren. ‘We zijn met hen in gesprek’, aldus meldt het bestuur.

Als dat lukt, dan kunnen ze het opnemen tegen Mathieu van de Poel want die is al vastgelegd. Wil Buurstee geeft overigens aan dat hij ook met Moreno Hofland en Sebastian Langeveld in gesprek is.

Plaatselijk
‘Niet alleen toprenners, maar ook de plaatselijke renners zoals Sjoerd van Ginneken, Rob van Broekhoven, Bas Nieuwkoop en Jesse Huijbrechts krijgen startelegenheid op de Draai. Wij vinden niet alleen samenwerking met lokale ondernemers belangrijk, maar ook dat de lokale renners een startgelegenheid moeten krijgen’, aldus de Draai.

Dames
Bij de dames zijn naast de Giro-winnares Annemiek van Vleuten, ook Floortje Mackay van Sunweb, Puck Moonen van Lotto Soudal, Paulina Rooijakkers van CCC en Thalita de Jong gecontracteerd en is het bestuur nog in gesprek met nationale kampioenene Lorena Wiebes en met veelvuldig kampioene Ellen van Dijk en Lucinda Brand.

Kinderen
Dit jaar promoot de Draai ‘Klaar voor de Start’, dat de wielersport toegankelijk maakt voor alle kinderen (7 – 16 jaar) en hen een duwtje in de rug geeft in de vaak lastige beginfase. ‘Als promotie mogen kinderen van 4 t/m 12 jaar ervaren wat het is om samen met een paar topdames een ronde te rijden op de Draai en daarna hun talenten te tonen op een pumpstraight en behendigheidsbaan op het wielerplein’, laat de Draai weten.
Maximaal 75 kunnen er deelnemen. Opgeven kan via www.klaarvoordestart.org

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie