web analytics

Draai contracteert Mathieu van der Poel als trekker voor 5 augustus

Mathieu van der Poel staat maandag 5 augustus aan de start van de 40e editie van De Draai in Roosendaal. ‘Mathieu is de eerste topper die we binnengehaald hebben’, laat comitélid Wil Buurstee weten, ‘en wij zijn het enige Nederlandse Criterium waar deze alleskunner aan de start zal verschijnen’.

Hij is de jongste wereldkampioen veldrijden ooit. En in 2018 schreef hij het Europees kampioenschap veldrijden op zijn naam. Daarnaast werd hij vijf keer Nederlands kampioen veldrijden, één keer Nederlands kampioen op de weg en één keer Nederlands kampioen mountainbiken.

Winnen, winnen, winnen
Afgelopen jaar wist Mathieu 32 van zijn 34 wedstrijden te winnen en werd hij voor de tweede keer Europees kampioen, voor de vijfde keer Nederlands kampioen en voor de tweede keer wereldkampioen. Daarnaast won hij voor de vierde keer het eindklassement van de Superprestige en voor de tweede keer het eindklassement van de DVV Verzekeringen Trofee. Bovendien slaagde hij erin alle acht Superprestigemanches te winnen en daarmee de prestatie van Sven Nys in het seizoen 2006–2007 te evenaren.

Midden april won Van der Poel de Brabantse Pijl, nadat hij een week eerder ook al de eerste etappe van de Ronde van de Sarthe had gewonnen. Op 21 april won hij op indrukwekkende wijze ook de Amstel Gold Race. Van der Poel rijdt voor de Belgische professionele continentale wielerploeg Corendon-Circus

Draai met missie
In 1980 is de Draai van de Kaai begonnen ter promotie van de Kade. Dit evenement is uitgegroeid tot een van het grotere wielersportevenementen van Nederland. ‘Sinds 2017 hebben we de ambitie om De Draai te laten groeien naar het grootste, tweedaagse wielerevent van de regio. Een gewaagde stap, maar wel een keuze die goed voelt en aansluiting vindt bij onze missie”Met onze passie voor wielersport op topniveau, creëren we evenement vol Brabantse gezelligheid voor jong en oud’, aldus het Draai-comité.