web analytics

Draai 2017: Nieuwe koers met spektakel, strijd en topsport

De afgelopen jaren heeft het bestuur van De Draai een nieuw bestuur gekregen en dit jaar een nieuwe naam én een nieuwe koers. ‘We willen een échte wedstrijd zijn’, zegt Sander van Peer, voorzitter van De Draai. ‘Een wedstrijd die ergens over gaat en niet meer een traditioneel criterium’.

Dus geen duur ingekochte renners meer maar ploegen uitnodigen die graag een échte wedstrijd willen rijden. Dus rijden de profs dit jaar een koers over 120 km. Neergezet met een sterk rennersveld van Worldtour en (Pro-)Continentale ploegen die gaan strijden om een rijk gevulde prijzen- en premiepot. Ploegen die alles op alles zetten om op het juiste moment hun mannetje op de juiste plek te laten zijn. Ploegen die er voor willen gaan en er een heuse wedstrijd van willen maken’.

Het parcours van de profwedstrijd is nieuw. Ruim 4 km langer dan voorgaande jaren maar zodanig ingericht dat de renners toch nog zo’n 30 keer over de Kade komen zodat de fans en liefhebbers van de wielerkoers ruimschoots aan hun trekken komen. Voordat de koers van start gaat, zullen de renners en ploegen aan het publiek worden voorgesteld. Dit gebeurt op het podium naast de jurybus op de Kade.

Niet alles is nieuw. Het vertrouwde wielerplein is gebleven en is gesitueerd op het EKP parkeerterrein, direct naast de ingang bij de Schuiven. Hier verzamelen zich de wielerploegen, wielermerken en activiteiten rondom de wielersport. Jong en oud kan hier een kijkje nemen achter de schermen van de wielersport.

Bobbie Traksel van de UCI zei het al: ‘Als je hier nog nooit geweest bent dan hoor je er eigenlijk niet bij in de wielerwereld. Nu is de tijd om naar De Draai te komen’. Dit geldt dan niet alleen voor de renners maar zeker ook voor de bezoekers.