web analytics

Dorpskern Nispen zondag 9 juli domein wielrenners

De dorpskern van Nispen is zondag 9 juli het domein van wielrenners. Zes wedstrijden staan op het progamma. Om half elf klinkt het startschot voor de eerste keer voor de Nieuwelingen. Het sportevenement wordt om 16:00 uur afgesloten door de Elite Mannen en Beloften.

Spannend onderdeel is het (37e) Kampioenschap van Nispen over 40 km dat om 14:45 uur begint. Het kampioenschap van Nispen wordt ook dit jaar weer verreden als een Prominenten Wedstrijd, die deze dag tussen de wedstrijden van de KNWU wordt gehouden. Inzet is de Ad Bastiaanse Trofee.

Aan het kampioenschap van Nispen kan door alle Nispenaren en oud-Nispenaren vanaf 16 jaar worden deelgenomen; zowel dames als heren kunnen inschrijven. Renners die met een jaarlicentie rijden bij een bond zijn uitgesloten van deelnamen; zij kunnen dan inschrijven met een dagkaart bij de wedstrijd van de Amateurs A / Sprortklasse KNWU. Er mag met een racefiets of een gewone fiets worden meegedaan, zowel individueel als in een ploeg.

Om in aanmerking te komen voor het ploegenklassement moet de ploeg minimal uit drie en maximaal uit zes renners bestaan, allemaal in het zelfde shirt. Een ploeg moet met minimal drie renners de wedstrijd reglementair uitrijden om voor klassering in aanmerking te komen. Een valhelm is verplicht. Aanmelden voor het kampioenschap van Nispen kan via: wielernispen@hotmail.com of op de wedstrijddag zelf .

P R O G R A M M A :
10.30 uur: Nieuwelingen, 40 km
11.45 uur: Decathlon Dikke Banden Race, leeftijd en aantal ronden.
12.30 uur: Funklasse, 4 ronden
13.00 uur: Amateurs A Sportklasse en Junioren, 60 km
14.45 uur: Prominenten Kampioenschap van Nispen
16.00 uur: Elite Mannen en Beloften

Afsluiting Dorpskern van Nispen
Tijdens de Wielerronde is de dorpskern van Nispen voor al het doorgaand verkeer afgesloten van 08.30 uur tot ongeveer 18.30 uur. Het gaat om de doorgaande wegen De Bergsebaan vanaf de spoorlijn tot aan De Lind, vanaf de grensovergang Essenseweg tot aan Kerkplein, de Nispenseweg vanaf de Molenbeek tot aan De Lind.
Het parcours omvat de straten Kerkplein, Dorpsstraat, De Lind, Bergsebaan. Deze straten moeten vanaf 08.30 uur autovrij zijn.

>> Facebookpagina Wielerronde Nispen