web analytics

Donkenhof ‘Hofleverancier’ en Roosenspeld voor uitbaters

Het predicaat Hofleverancier voor café-zalen Donkenhof in Wouw en de Roosenspeld voor de uitbaters Maurice en Jannine Broeren. Met die cadeautjes kwam burgemeester Han van Midden woensdagmiddag 30 oktober naar het zalencomplex in Wouw. Dat ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de zaak.

Om het predicaat Hofleverancier te krijgen, moet aan een groot aantal voorwaarden voldaan worden. En daar voldoet Donkenhof aan, aldus de gemeente. Het bedrijf bestaat 100 jaar, neemt vanwege de service en kwaliteit een vooraanstaande plaats in de regio in, en het is al 100 jaar in handen is van de familie Broeren. Maurice en Jannine zijn de vierde generatie die het bedrijf runt.

Roosenspeld

Het predicaat gaat gepaard met een oorkonde, die ‘ behoort bij het recht tot het voeren van het Koninklijke wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke beschikking Hofleverancier’.
Voor het uitbaterspaar had burgemeester Van Midden ook nog een persoonlijk cadeau: de gemeentelijke erepenning Roosenspeld, waarmee het college beide eigenaren van deze
horecagelegenheid op bijzondere wijze wil waarderen.

Nu 22 jaar

Het paar runt de zaak nu 22 jaar. Op 7 september 1997 opende de vierde generatie Broeren de deuren van café-zalen Donkenhof. “Met de eerste espressomachine in de omgeving. Die eerste dag zat de zaak bomvol. We zijn er met volle overgave ingesprongen”, zegt Maurice. ‘De eerste tien jaar hebben we met z’n tweeën 75 uur per week gewerkt’. Inmiddels heeft het stel een team medewerkers en letterlijk tussen de bedrijven door een vijfde generatie Broeren op de wereld gezet, zoon Staf.

Veertigplussers
Tot 1998 waren de voornaamste bezoekers van het café de ‘veertigplussers’, maar dankzij allerlei activiteiten vond de groep van 18 jaar en ouder ook de weg naar het café. Er kwamen andere activiteiten, zoals live optredens, muziek- en quiz-avonden, een ‘Kartoffelmittag’ waar gestreden werd om de titel ‘frietaardappel van Wouw‘ en de ‘Kan-me-nie-schille-troffee’. Met carnaval werd het tonpraten weer nieuw leven ingeblazen met een steeds groeiende publieke belangstelling.
Vele verbouwingen en aanpassingen zouden volgen.Zo werd in 2007 de schutterij omgetoverd tot 2e multifunctionele zaal en in 2013 werd het interieur van de grote zaal wederom compleet vernieuwd.