web analytics

Dodenherdenking in besloten kring, wel live te volgen

Vanwege de corona-maatregelen is de herdenking op 4 mei op de Parklaan in Roosendaal in besloten kring en niet publiekelijk toegankelijk. De plechtigheid wordt (online) live uitgezonden tussen 19:45 uur en 20.15 uur. Daarvoor (vanaf 19:15 uur) is er een programma van de Nationale Jongeren Herdenking. Voor de live-registratie wordt sdamengewerkt door de gemeente en ZuidWestTV.

Het programma bij het oorlogsmonument in Roosendaal bestaat uit speeches, het Taptoe-signaal door de jonge Roosendaalse trompettist Jim Wildhagen, de bekende twee minuten stilte, het Wilhelmus door muzikanten van Muziekvereniging Roosendaal en kranslegging door de familie van oorlogsslachtoffers, de burgemeester, het Korps Commandotroepen, basisschool De Singel, Oranjestichting Roosendaal namens de Engelse bevrijders, verenigingen oud-militairen, politie en brandweer.

Verder is er muziek de jonge Roosendaalse zangeres Ellece (Emily van Elleswijk), dans gefaciliteerd door Roosendaal Danst, en afsluitend een gedicht van de stadsdichter Babette van Rijt-de Wijs. Het Korps Commandotroepen verzorgt tijdens de herdenking een erewacht bij het oorlogsmonument.

Moerstraten
In Moerstraten heeft het Oranjecomité besloten om de herdenking te beperken door het leggen van een krans door het Oranjecomité en door de gemeente Roosendaal. “Wethouder Inge Raaijmakers zal namens het college om 16.00 uur de krans leggen en nog een kort woordje spreken. Hiervan worden opnames gemaakt, die via de social mediakanalen van de gemeente worden verspreid.”, aldus Corné Rommens van de gemeente Roosendaal.

Zie ook:
❯ Jongerenherdenking komt met interactieve herdenkingsroute in Roosendaal