web analytics

Diversiteit aan woningen in ’t Zand in Roosendaal

Wonen en bouwen gaan momenteel nog samen in de nieuwbouwlocatie ’t Zand in Roosendaal. Een aantal woningen is daar intussen al bewoond, andere staan ver of net in de steigers en andere plekken liggen er nog maagdelijk bij. Maar dat wil niet zeggen dat die nog te koop zijn. ‘Alle kaven zijn verkocht’, meldt de gemeente op haar website.

Het verschil met ’t Zand en andere woonwijken en -wijkjes in Roosendaal die in ontwikkeling zijn, is dat het hier om (44) bouwkavels voor zelfbouw gaat. De koper en hun architecten konden hun fantasie dus de vrije loop laten, hoewel de gemeente wel een beperkt aantal welstandseisen vaststelde, om te kunnen ingrijpen als de bouwplannen van onvoldoende kwaliteit bleken te zijn.

Duurzaam en energieneutraal zijn hier de sleutelwoorden. Het complex werd opgedeeld in vijf kavelvelden met twee type kavels: boskavels en parkkavels, in allerlei groottes.

De nieuwbouwlocatie ’t Zand ligt ‘aan de rand van Roosendaal, verscholen tussen de wijken Langdonk, Kortendijk en landgoed Visdonk’. Vanaf de Zundertseweg gezien schuin achter de nieuwe Woonlocatie ’t Zand van SDW voor volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking en eventueel bijkomende problematiek. Vroeger was daar het befaamde restaurant Catszand te vinden.

Zie ook:
❯ 18-0-2018: Bergen verzetten voor woningbouw in ’t Zand

Foto’s boven en hieronder:
Nog niet alle kavels zijn bebouwd, maar er is al wel te zien hoe divers ’t Zand kan worden. Het groen er omheen is er al geruime tijd, in het wijkje zelf moet dat nog komen of groeien…