web analytics

Dit jaar zo’n 700 kilo meer aan kerstbomen ingeleverd

Ondanks dat de jaarlijkse kerstboominzameling in Roosendaal vanwege corona anders moest worden opgezet, is de actie volgens de gemeente Roosendaal een groot succes geworden. Er werd op zaterdag 9 januari 700 kilo meer dan vorig jaar ingezameld. In totaal ging het om 15.820 kilo.

Ook dit jaar waren er prijzen te winnen. De prijswinnaars krijgen hun prijs woensdag 27 januari aan de deur afgeleverd, want een feestelijke uitreiking zoals deze normaal plaatsvindt in het
Milieu Educatief Centrum zit er dit jaar niet in.

Winnaars

De winnaars zijn dit jaar niet per inzamellocatie gekozen, maar uit het totaal van alle deelnemers. Iedere wijk en ieder dorp kan dus meerdere winnaars hebben. Op basis van loting zijn er 16 prijzen verdeeld. De hoofdprijs, een iPad, is gewonnen door Joyce uit Roosendaal. De 14 JBL portable speakers zijn gewonnen door 7 deelnemers uit Roosendaal, 3 deelnemers uit Wouw en 2 deelnemers uit Wouwse Plantage. Naast de hoofdwinnaar, heeft Sabina uit Roosendaal met de Kerstbomenquiz op www.rsdaandebak.nl/kerstbomen een Chromebook gewonnen.

Alternatieve vorm
De organisatie van de kerstbomeninzameling was aangepast aan de strenge coronamaatregelen. Zo waren er dit jaar geen medewerkers van Saver bij aanwezig. Op veel bezochte locaties was er wel beveiliging aanwezig om te zorgen dat de coronamaatregelen werden gehandhaafd. Deelnemers konden meedoen aan de winactie door een foto of selfie op te sturen met hun kerstboom.

Bereidheid
Wethouder Klaar Koenraad reikt de hoofdprijs uit: “Samen zijn we verantwoordelijk voor een schone en nette leefomgeving. Ik ben blij dat zoveel inwoners het initiatief namen om de kerstboom in te leveren. Vooral in deze tijd, nu de inzameling net wat anders ging en men rekening moest houden met de coronamaatregelen. Het zegt iets over de bereidheid van onze inwoners om bij te dragen aan de leefomgeving en de circulaire economie. Want we maken compost van de oude kerstbomen en we voorkomen zo dat bomen in de buurt rond gaan slingeren. De gecomposteerde bomen dragen zo weer bij aan een gezond bodemleven.”

Inleverpunten

Er waren 14 inleverlocaties: Burgerhout, Centrum, Kalsdonk, Kortendijk, Kroeven, Langdonk, Tolberg, Weihoek, Westrand, Heerle, Moerstraten, Nispen, Wouw en Wouwse Plantage.