web analytics

Distributiecentrum Braak schiet uit de grond

De distibutiecentra komen in Roosendaal als paddestoelen uit de grond. Denk aan de werkzaamheden/plannen voor uitbreiding Primark, Lidl, tegenover het stadion aan de Borchwerf, op het voormalig Philips-terrein en aan de Oude Roosendaalsebaan. En dit zijn foto’s van de bouw van distributiecentrum Braak, op de hoek van de Bosstraat/Braak op Borchwerf 1, naast Karwei. Een deel van dat terrein lag jaren braak.

De oplevering van het complex is eind februari voorzien, zo meldt de website van bouwer Bolckmans. In het ontwerp voor het gebouw spelen thema’s als duurzaamheid, flexibiliteit en kwaliteit een belangrijke rol. Het logistieke centrum bestaat uit twee warehouses met kantoor, die apart maar ook gezamenlijk gehuurd/gebruikt kunnen worden. Het wordt aangelegd op een terrein van 3,9 ha.

Bij de bijzonderheden lezen we onder andere dat laadpunten voor elektrische auto’s op de parkeerplaats voorzien zijn, die ‘bereikbaar worden voor zowel personeel als bezoekers en door zonnepanelen van energie voorzien worden’.