web analytics

Detonics en Mojo Hand op slotavond Nispens Blues (27 april)

Met optredens van Detonics en Mojo Hand sluit Nispen Blues zaterdagavond 27 april het elfde seizoen af. Zoals gebruikelijk is de toegang ook deze keer weer gratis. De optredens zijn in café De Gouden Leeuw aan het Kerkplein 3 in Nispen vanaf 21:00 uur.

Detonics
Detonics staat bekend als een band van hoge kwaliteit en verfrissende performance. De band won in 2016 de Dutch Blues Challenge, en daarbij hebben de vijf heren in 2017 zelfs de halve finale van de International Blues Challenge in Memphis bereikt.

Zodra Detonics speelt ontstaat de sfeer van prostitutie, illegale casino’s, zelf gestookte whisky en Al Capone. Dat dit bij het grote Bluespubliek aanslaat, blijkt wel uit de dampende optredens in internationale gelegenheden en festivals zoals BB Kings club Memphis (USA), Moulin Blues, Ribs & Blues, Breda Jazz, Culemborg Blues (Nederland), Swing Wespelaar (België), Santa Maria Blues festival (Azoren), Zyfflich Blues (Duitsland), etc.

Geïnspireerd door de vroege West Coast Blues speelt Detonics vooral Swing en Boogie, maar een uitstapje naar een Rumba of Slow Blues wordt niet geschuwd. Dit natuurlijk zonder te veel op de West Coast sound in te leveren.

Line Up: Kars van Nus: zang en mondharmonica – Jeremy Aussems: gitaar – Raimond de Nijs: piano en hammond – Mathijs Roks: drums- René Leijtens: upright bas and zang.

Mojo Hand
Mojo Hand is een viermans Blues formatie met een vracht aan muzikale ervaring. Ze spelen Swing, Funky, Texas en Chicago Blues met passie en plezier. Naast eigen werk, komen ook bewerkte nummers van bekende Blues grootheden aan bod.

De combinatie van een scheurend hammond geluid, pakkende gitaar solo’s, een huilende Blues harmonica, een groovy ritme sectie en twee krachtige zangstemmen zijn de basis voor een gevarieerd Blues repertoire en een onvergetelijke ervaring. De sound van Mojo Hand is smaakvol divers en een optreden is nooit saai. Lovende kritieken bevestigen dat.

Line Up: Frank Reemers: gitaar en zang – Joep de Greef: zang, toetsen en mondharmonica – Joop de Graaf: basgitaar – Ad Rozen: drums

Foto bovenaan: Boven Detonics, onder Mojo-Hand

❯ Website Nispen Blues