web analytics

Derde en zes plek bij Ahoy Cup voor Dynamo-heren

 Brons voor Bjorn Nelemans en een mooie zesde plaats voor Joram Brouwers waren afgelopen weekend de resultaten van deze turners van Dynamo-Roosendaal bij de Ahoy Cup op het Nederlands Kampioenschap in Ahoy Rotterdam.

Het bijzondere van deze prestaties is dat beiden in een klasse hoger uitkwamen dan waarin zij normaal turnen. De twee mochten onverwacht in Ahoy meedoen, omdat ze het weekend daarvoor zo goed gepresteerd hadden op de NK-wedstrijden in Waalwijk.

Met een voorbereiding van maar enkele dagen trokken ze onder begeleiding van trainer en voorzitter van Dynamo Erwin Ornek naar Rotterdam, waar ze vrijdag de toestellen konden verkennen.

Bjorn was zaterdag aan de beurt. Hij liet zien dat hij heel goed op dit hogere niveau kon meedraaien en werd zelfs eerste op ringen en tweede op rekstok. Zijn sprong ging deze keer iets minder, waardoor hij net naar een derde plaats in het eindklassement zakte: een mooie bronzen medaille.

De 11-jarige Joram moest zondag om half 9 aantreden. Ook hij stond zijn mannetje, hoewel de voorbereidingstijd voor hem eigenlijk net iets te kort was. Hij maakte wat foutjes waar hij normaal vlekkeloos doorheen gaat.

Maar met een hoge score op voltige, vloer en ringen werd hij uiteindelijk zesde. “Een zeer mooi resultaat als je weet dat de sommige anderen al een heel seizoen trainen voor deze oefenstof”.

Regiowedsrijden Tilburg
In het weekend van 24 en 25 juni komen deze heren samen met Seth van der Hoeven, Sil Veeke, Rego Saarloos, Wessel de Bruijn, Pepijn Riemsdijk, Tico van der Horst, Matthias de Pooter, Tijs Kerstens, Milan van Wanrooij, Jordi Aardema, Robin Wegman en Onno Smits in actie tijdens de regio toestelkampioenschappen in Tilburg.

Op de foto: Links Joram en rechts Bjorn met bronzen medaille