web analytics

Derby Roosendaal – RBC op Hulsdonk (28 jan)

Bij rkvv Roosendaal op Sportpark Hulsdonk wordt zondag 28 januari de stadsderby tegen RBC gespeeld in de derde klasse A. Roosendaal staat er momenteel beter voor dan RBC. De rood-witten staan nu op de zesde plaats, terwijl RBC twaalfde staat en ook nog eens een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Vijf van de tien gespeelde wedstrijden heeft Roosendaal gewonnen. De andere vijf zijn allemaal verloren. Bij RBC (11 wedstrijden) gaat het om drie gewonnen wedstrijden, twee gelijkgespeeld en zes verloren.

Voor een wedstrijd tussen deze twee teams uit Roosendaal moeten we heel lang teruggaan in de tijd. Helemaal naar het seizoen 1978-1979 zelfs. Toen won RBC op 26 april 1979 Roosendaal speelde met 0-3 in de tweede ronde van de districtsbeker. Roosendaal speelde toen in de vierde klasse, RBC in de eerste klasse. RBC was toen dus wel aan z’n stand verplicht om van Roosendaal te winnen.

Nu gaat het om een competitiewedstrijd tussen twee ploegen die in dezelfde derde klasse spelen. Dat is realiteit geworden doordat Roosendaal degradeerde en RBC promoveerde.

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie