web analytics

De Wingerd neemt afscheid van Meneer Leo

Basisschool De Wingerd in de Roosendaalse wijk Tolberg heeft vrijdag 8 juni afscheid genomen van Leo Breugelmans, die daar sinds 2004 directeur was en nu met pensioen gaat. De school schotelde hem een afscheidsprogramma voor in Indonesische sfeer, omdat Breugelmans en zijn vrouw in de jaren 1992-1997 ook vijf jaar op een school in Indonesë hebben gewerkt.

Leerkrachten en een aantal leerlingen waren in Indonesische look gekleed (witte hemden en sarongs) en Breugelmans zelf werd met becak (fietstaxi) opgehaald en naar school gebracht. Zo maakte hij zijn entree op het schoolplein, waar inmiddels alle leerkrachten, leerlingen een aantal ouders zich verzameld hadden.

Op het plein was een ‘plechtigheid’ gepland, die tot verrassing van de directeur, bestond uit het onthullen van het straatnaambord ‘Meneer Leoplein’. Daarna verplaatsten de feestelijkheden zich naar de aula, waar alle groepen op hun eigen wijze afscheid namen van Meneer Leo. Later op de dag volgde ook nog een receptie.

In totaal heeft Breugelmans zo’n 43 jaar in het onderwijs gewerkt. De directie van De Wingerd ligt nu in handen van Karin van Giessel, die in de afgelopen overgangsperiode al mede-directeur was.


Meneer Leo maakt een glorieuze entree op het schoolplein…
 

…dat nu het Meneer Leoplein heet.
 

Ook was er een foto met alle kinderen op het schoolplein in de vorm van een hart.
 

Foto Michel Geertsen
 

Foto Michel Geertsen