web analytics

De ‘leukste kapsalon’ met ‘only women for men’

De leukste, de beste, de populairste. Je kunt via internet aan heel wat populariteitsverkiezingen meedoen. En dus ook tot de leukste, de beste, de populairste worden gekozen. En laten we eerlijk zijn: wat de betekenis er ook van is, het is toch altijd leuk om zo’n prijs te winnen. Eva Adriaansen van de Barbershop op de Boulevard in Roosendaal is er dan ook best trots op dat ze afgelopen zondag op de Hair X perience in Gorinchem de award ‘Leukste kapsalon van Roosendaal’ uit handen van Maik de Boer (wie kent hem niet) voor haar herenkapsalon in ontvangst kon nemen.

Uit heel het land kon via de website kapperenkapsalon.nl op tal van genomineerden uit tal van plaatsen worden gestemd. Daar kwam – gewoon door het tellen van stemmen – een winnaar uit, maar ook provinciale en plaatselijke winnaars. Heel wat awards dus. Van elf genomineerde kapsalons uit Roosendaal won in de categorie meeste punten (46) ‘Barbershop Adriaansen’ . De gemeentelijke titel moet overigens gedeeld worden met Riviera Hairstyles uit de Kalsdonksestraat (45 punten), die de titel voor de tweede keer toebedeeld kreeg.

Bij de titel kwam ook nog een ‘gold award’ omdat het waarderingscijfer boven de 9 uitkwam. Als je dat lijstje ziet, moest de Barbershop drie andere zaken in Roosendaal laten voorgaan. De winnaar had een 10, maar die werd door maar twee (!) stemmers behaald te zijn. Dat onderdeel lijkt dus wel te kunnen worden afgedaan met een ‘korreltje zout’…

Geschiedenis
De Barbershop van Eva Adriaansen heeft al een lange Roosendaalse geschiedenis. Haar vader begon de zaak in 1973 en zij kwam er in 2000 te werken. In juli 2016 nam ze de Barbershop officieel over.
Op de foto hierboven staat ze, met de award die haar klanten nu prominent in de zaak zien staan, rechts van Maik de Boer. Daarnaast staan Lenny de Graaf (helemaal links) en Ilona de Smet-de Rooy. De drie kapsters werken al lang als team samen. ‘Ik werk er 19 jaar, Lenny een jaar of 14 en Ilona een jaar of 8’, aldus Eva, die benadrukt dat er alleen heren worden geknipt en geschoren, inclusief de verzorging van baarden.

Ballen
‘Alleen dames in onze zaak dus, maar dames met ballen! Only women for men. Wij willen allemaal kneiter goed zijn in ons vak en hebben ook een hele goede band met onze klanten. Ja, ik ben mega trots op mijn werk’.
Het gaat trouwens goed in de kapsalon. Er komt binnenkort iemand bij. Een vrouw dus…