web analytics

De Kring blijft in beeld met livestreams

De Kring mag dan vanwege de coronamaatregelen dicht zijn, maar de Roosendaalse schouwburg blijft zijn contact met de bezoekers wel goed onderhouden. Dat gebeurt met enkele (gratis) live-streams op de zondagmiddagen 25 oktober en 1 en 8 november. En op vrijdag 6 november verzorgt de Nederlandse Queen of Soul Shirma Rouset een concert in de Kring dat landelijk (voor 8,50 euro) kan worden gevolgd.

Overdonderd
Directeur Jan-Hein Sloesen is overdonderd door de enthousiaste reacties van de live-stream die afgekopen zondagmiddag van Jazz 750 door zo’n 2000 mensen werd gevolgd. ‘Wat ongelofelijk fijn dat we zoveel mensen een plezier hebben kunnen doen. Ondanks de situatie waarin we nu zitten, kunnen we nu toch mensen een klein muzikaal hoogtepuntje bezorgen. Maar dat het er meteen al zoveel werden, is voor ons een echte verrassing!’

Camera-systeem
Nadat vorige week het Roosendaalse theater vanwege de corona-maatregelen opnieuw haar deuren sloot, gooide de organisatie meteen het roer om. Het camerasysteem dat deze zomer is geïnstalleerd, bood uitkomst. Ondanks de vele verplaatsingen is er nu alsnog cultureel aanbod voor iedereen die daar interesse in heeft.

Zondagmiddag
De komende zondagen biedt het theater steeds om 15:00 uur een gratis livestream aan met verschillende regionale acts. Aanstaande zondag (25 oktober) kunnen Nederpop-liefhebbers genieten van TAKEacoustic TAKE5 LIVE met de Roosendaalse liedzanger Peter Pieke en 4 muzikale vrienden.

Impakt
Op zondag 1 november zal de band IMPAKT een livestream feest verzorgen en op 8 november is het de beurt aan de band Powerized uit Breda. De band speelt een mix van blues, pop en rock met een symfonische touch. Powerized heeft op podia van Tokyo tot Amsterdam gespeeld. Een lokale act met internationale allure.

Shirma Rouse
De voorlopig laatst bekende act is de Nederlandse Queen of Soul, Shirma Rouse. Ze verzorgt op vrijdag 6 november een landelijke livestream voor al haar fans vanuit De Kring. Voor deze uitzending kan voor € 8,50 een ticket worden besteld. Alle overige uitzending zijn gratis te bekijken op de Facebook-pagina van De Kring.

Nog een hoop acts
Sloesen laat weten dat dit nog zeker niet alles is. ‘Mochten we langer moeten sluiten dan gaan we gewoon door met programmeren voor de livestreams. We hebben een hoop leuke acts die graag komen optreden, dus voorlopig kunnen we wel door met het aanbieden vanuit De Kring. Zo lang de mensen niet naar ons kunnen komen, komen wij naar hun toe!’

Foto boven: De grote zaal van De Kring blijft leeg, maar er komen wel livestreams vanuit de schouwburg. Inzet: directeur Jan-Hein Sloesen.