web analytics

De donkere dagen voor Kerstmis

Randstoringen brengen bij ons veel bewolking en regen. Vandaag (zaterdag): een regengebied van afgelopen nacht is naar het oosten weggetrokken. Er kan nog wel een bui vallen, maar het het zal toch op de meeste plaatsen droog blijven. De wind is matig uit het westen en de temperatuur is 9 of 10 graden. Normaal is rond 5 graden.

Komende nacht daalt de temperatuur tot 6 of 7 graden, de wind draait naar zuidwest en neemt wat af. Zondag veel bewolking, die steeds dikker wordt en in de loop van de middag zal daar weer lichte regen uit vallen.

Het lagedrukgebied lost op en dan krijgen we meerdere hogedrukgebieden om ons heen. De wind is meest zwak uit uiteenlopende richtingen en de temperatuur rond 8 of 9 graden. In de nacht naar maandag eerst nog wat regen, maar na middernacht droger. De temperatuur daalt tot 4 of 5 graden.

Maandag krijgen we de zon weer meer te zien en kan de temperatuur weer oplopen tot 8 of 9 graden. De invloed van een hogedrukgebied wordt sterker; dat merken we op dinsdag (eerste kerstdag) aan de temperatuur, die op rond 5 of 6 graden blijft hangen, maar ook in de nacht naar woensdag. Dan daalt de temperatuur tot rond het vriespunt. De wind blijft meest zwak uit zuidwestelijke richting.

❯ Website Meteo Roosendaal-West