web analytics

De bouw voor Ambachtshoven kan omhoog

Wordt het een parkje met zwembaden, of worden het bassins voor een viskwekerij aan de Laan van België in Roosendaal tegenover de Praxis? Wie fantasie heeft, kan er van alles van maken. Maar niets van dat alles is waar. Er komt hier gewoon een nieuw woonwijkje, en die ‘waterbassins’ zijn niets meer dan de sporen van een aantal dagen flinke regenval. Een pomp er op, en het laagje water tussen de funderingen is zo weg.

Op dit voormalige terrein van de ‘oude lts’ (later het Da Vinci College) wordt al enige maanden gewerkt aan het nieuwe woonwijkje Ambachtshoven. Er komen hier 29 eengezingswoningen, 4 twee-onder-een-kapwoningen en 11 appartementen. Grote bouwlampen, die in wijde omgeving te zien zijn (zelfs binnen in huizen aan de overkant) markeren ’s avonds en ’s nachts de bouwplaats.

De palen zitten al enige tijd in de de grond, de funderingen zijn gestort, de leidingen en afvoeren gelegd. De bouw kan dus ‘de lucht in’. En dat gebeurt dan ook. De eerste wanden, op de foto hierboven achteraan, wijzen inmiddels omhoog.

❯ Meer over Ambachtshoven

Het nieuwe wijkje op het voormalig lts-terrein langs de Laan van België in Roosendaal gaat Ambachtshoven heten en krijgt 29 eengezinswoningen, 4 twee-onder-een-kapwoningen en 11 appartementen.


 
Zo wordt het