web analytics

‘De Bookelaar’ verlost Hulsdonksestraat van ‘puist’

Hekwerken voor een rijtje verwaarloosde panden aan de Hulsdonksestraat tegenover de Corneliusflat geven aan dát er (eindelijk) wat gaat gebeuren met dit verlopen stukje Roosendaal, en een spandoek tegen de gevel met de tekst ‘Vooruit in Wonen. Vooruit in Leven’ licht een stipje van de sluier op van wát er gaat gebeuren: jawel, sloop en nieuwbouw. En wel van 43 moderne twee- en driekamerappartementen voor de verhuur.

Het project wordt opgepakt door Koninvest Vastgoed, dat onder andere ook de tegenoverliggende Cornelisflat realiseerde. Het complex gaat ‘De Bookelaar’ heten, naar het ooit bekende autobedrijf dat op nummer 13 e.o. zat en waar men terecht kon voor autokeuringen, autoreparaties en auto-onderhoud.

Duurzaam

De 43 te realiseren appartementen bestaan uit 8 hoekappartementen en 35 tussenwoningen. Daarnaast komen er twee commerciële ruimten, fietsen- en containerberging en plusminus 75 parkeerplaatsen. Het gaat om duurzame appartementen. ‘Het eerste nieuwbouwproject in Roosendaal dat volledig gasloos wordt gebouwd. Dat wil zeggen: de warmte wordt via een centrale voorziening (o.a. luchtwarmtepomp) duurzaam opgewekt binnen het complex, er is geen gasaansluiting en dus geen gasrekening’, aldus de website over het project.

Inschrjfevent
Voor belangstellenden is er 6 juni een inschrijfevent. Daarvoor kan men zich via de website aanmelden. Het streven is om het complex in het tweede kwartaal 2010 op te leveren. Op de website staan onder andere plattegronden van alle appartementen.

❯ Website De Bookelaar
❯Details appartementen, alle plattegronden
❯ Aanmelden Inschrijfevent 6 juni

Op de website an De Bookelaar is deze art impression van het nieuwe complex te zien (Bron: website De Bookelaar)
 
… en dat is een wereld van verschil met dit beeld.