web analytics

Dansvoorstelling bij het sfeerstrand bij de Vliet (20 sept)

VIDEO – In het kader van Roosendaal Danst! en Roosendaal 750 is er donderdagavond 20 september bij het sfeerstrand aan de Oostelijke Havendijk 13A (bij de Vliet) een bijzondere dansvoorstelling geprogrammeerd door De Kring. Om 19:00 uur begint daar de voorstelling ‘Hersenvakantie van Dansgezelschap Vloeistof. Kaarten kosten tien euro en zijn bij de Kring te bestellen.

In deze locatiedansvoorstelling bewegen twee dansers variërend van zwaar zwoegend tot vloeiend over de grond. Telkens verandert hun beweging. Soms focus je op hoe ze het doen, soms begin je alle details van de grond te zien: grassprietjes, een glasscherf, het stevige straatsteenpatroon. Waar ze ook gaan, je volgt hen en je blik wordt telkens op andere fysieke elementen gericht’, aldus de toelichting bij het programma.

‘Tegelijk hoor je op je koptelefoon fragmenten van podcasts, Ted-talks, muziek en uitleg-filmpjes. Een interview over daklozen maakt dat de twee zelf daklozen worden, een uitleg van een boer die zijn grond gezond wil, verlegt onze aandacht naar de soort beweging in verhouding met de kwaliteit van de bodem: zal dit de aarde beter maken?’