web analytics

Dansatelier en Qoqo met ‘Ikigai’ in de Kring (15 april)

Het Dansatelier en Qoqo presenteren zondag 15 april in de kleine zaal De Kring twee voorstellingen van ‘Ikigai’ (De reden waarom we ’s ochtends opstaan…). De voorstellingen beginnen om 16:00 en 19:30 uur.

‘Ikigai’ is een voorstelling met zowel ontroerende als grappige momenten en is geschikt voor jong en oud. Verschillende dansvormen komen aan bod, van klassiek ballet en spitzen tot moderne dans en jazz. De voorstellingen worden gedanst worden door de groepen jongeren en volwassenen van Het Dansatelier en door de moderne dansgroep Qoqo. De choreografie is in handen van Raquel de la Fuente en Linde Hanny.

Kaarten kosten € 14,00, voor kinderen t/m 12 jr. € 9,75

De dansvoorstelling vertelt het verhaal van een jonge vrouw die op een ochtend een bank binnenstapt en een bankoverval meemaakt. De buitengewone bankovervaller is echter niet geïnteresseerd in het geld, maar vraagt aan de bezoekers van de bank om het voorwerp af te staan dat eenieder op dat moment bij zich heeft met de meeste emotionele waarde.

De overval is niet zonder gevolgen. Al snel groeit het besef dat wat de jonge vrouw is verloren niet in geld is uit te drukken en schiet er ineens een Japans woord door haar hoofd dat ze ooit heeft gelezen: ‘Ikigai’. De precieze vertaling is onmogelijk om te maken maar het betekent zoiets als: ‘De reden waarom we ’s ochtends opstaan’.

Dan volgt er een hele reis waarin de overvallen bezoekers op zoek gaan naar wat ze verloren zijn. Het thema Japan vormt steeds een terugkerend thema in de voorstelling. Van bloesembomen, kalligrafie en origami tot aan ninja’s, is de voorstelling doordrenkt met elementen uit de Japanse cultuur.