web analytics

Daniek de Haan (14) laatste gast van burgemeester Niederer

Daniek de Haan wordt de nieuwe gast van burgemeester Jacques Niederer. Daniek is 14 jaar oud en woont in Roosendaal. Ze volgt de opleiding Zorg en Welzijn van het VMBO aan het Da Vinci College. Burgemeester Jacques Niederer heette haar donderdag 24 januari welkom in het Stadskantoor in Roosendaal. Daniek wordt donderdag 31 januari voorgesteld aan degemeenteraad en officieel geïnstalleerd.

Daniek de Haan gaat het komende half jaar kennis maken met het ambt van burgemeester. Ze maakt tijdens die periode kennis met het lokale bestuur, de plaatselijke politiek, overheidsdiensten (zoals politie en brandweer). Ze vervult daarnaast samen met de burgemeester representatieve taken en is aanwezig bij belangrijke momenten en evenementen.

Haar reactie: “Ik zie deze meeloopstage als een mooie kans, iets wat je niet snel meemaakt en pak deze dan ook met twee handen aan”.

De ‘Gast van de burgemeester’ is een idee van burgemeester Jacques Niederer, waarbij een leerling uit het Roosendaalse voortgezet onderwijs zes maanden lang met de burgemeester meeloopt. Het is een soort inkijkstage waarbij bestuur, politiek en jonge mensen met elkaar in contact komen. Het biedt hen mogelijkheden om zienswijzen met elkaar te delen en elkaar door de ogen van de ander te laten kijken.
Daniek de Haan is de zestiende en laatste gast van burgemeester Jacques Niederer, gezien zijn vertrek later dit jaar.

Burgemeester Jacques Niederer: “Ik vind het altijd erg leuk om een nieuwe gast te mogen begroeten. Ik heet Daniek dan ook van harte welkom. Ze is mijn zestiende gast op rij. Ook via de frisse blik van Daniek krijg ik inzicht in hoe jonge mensen kijken en denken. Andersom hoop ik mijn gasten te interesseren voor de politiek en het bestuur.”

Foto boven: inzet: Gemeente Roosendaal