web analytics

Damesploeg Bristol Team krijgt injectie van BRESS-speelsters

Zaalvoetbalvereniging Bristol Team uit Roosendaal gaat wat het vrouwenteam betreft samenwerken met BRESS Ladies Futsal uit Breda. Het team komt komend seizoen uit in de 1e klasse van de KNVB District West II. De thuiswedstrijden worden gespeeld in Topsportcentrum Rotterdam.

Blij
Hans Lauwen (oprichter/trainer Bristol Team) en Timothy Nahrwold (trainer/coach BRESS Ladies Futsal) zijn blij met deze samenwerking, waarvoor ze begin van de maand elkaar de hand geschud hebben.

Nauwelijks animo
Volgens Lauwen is er in het Roosendaalse nauwelijks animo onder dames om zaalvoetbal te spelen. ‘Wahiba Didi, Sharon van den Eeden en Noami Pesman zijn de enigen in de selectie die afgelopen seizoen mede de districtbeker zuid 1 wisten te winnen. De rest komt van ver buiten Roosendaal. Blessures opvullen werd steeds moeilijker. Met deze samenwerking komt hier nu een eind aan’.

Topsportklimaat
Bristol Team uit Roosendaal bestaat sinds 1977. Door de samenwerking kunnen de dames van BRESS in de eerste klasse spelen. “Zo kunnen we samen naar een topsportklimaat gaan’, aldus Lauwen. De dames van BRESS spelen dan als satelietteam onder de verenigingsnaam van zvv Bristol Team.

Foto boven: Het ‘nieuwe Bristol Team’ met BRESS-speelsters. Rechts Hans Lauwen.