web analytics

Dames Bristol voor de beker door naar halve finale

De vrouwen van zaalvoetbalvereniging Bristol Team uit Roosendaal hebben de lastige bekerwedstrijd tegen Totelos woensdagavond 28 november winnend afgesloten. De Roosendaalse formatie kwam in sporthal In De Roos tegen een lastige tegenstander te staan, maar wist het team van district zuid 1 knap met een nederlaag naar Eindhoven te sturen: het werd 7-4. Daarmee gaan de Bristol-vrouwen naar de halve finale.

De thuisploeg had in de eerste helft een licht overwicht en kreeg via Corina Luijk en Colinda van Steen enkele kansjes. Het spel golfde op en neer en Bristol kreeg in het eerste bedrijf wel al paar keer een tegenvaller te verwerken, want de studentes bleken een pittige tegenstander. De hoofdklasser kon de tegenstander niet ver van zich afschudden. Al leek het er naar uit te zien toen de thuisploeg een 4-2 voorsprong nam.

Billenknijpen
Snel in de tweede helft leek de thuisploeg de wedstrijd uit handen te geven. Want Totelos had de tactiek aangepast en ging met twee diepe aanvalsters spelen. Het werd voor het doel soms billenknijpen, maar de uitstekende Jade Massing had een aantal knappe reddingen in petto.

De wedstrijd leek af te steven naar een stafschoppenreeks. Maar bij een stand van 4-4- was het Naomi Pesman die het nodige zetje wist te geven door de voorsprong te forceren. De speelster in topvorm werd door coach Lauwen de gehele tweede helft niet gewisseld gezien haar sterk optreden.

Halve finale
Met nog acht minuten op de klok was het Wahiba Didi die het goed voorbereidend werk van Corina Luijks wist af te ronden. Drie minuten voor tijd ging Totelos de inhaalrace proberen te forceren door een extra veldspeelster in te brengen. De druk werd alleen maar groter, maar het doel lag helemaal open. Ashley de Bie schoot vanaf eigen zes meter lijn de bal tussen de palen en daarmee was de halve finale binnen van zuid 1.

In de volgende wedstrijden gaan de Bristol-vrouwen nu eerst proberen om dit winstgevoel weer terug te krijgen in de competitie van West 2. Na een goede start, werden de laatste drie wedstrijden verloren.

Foto boven: Het winstgevoel is weer terug bij de Bristol-vrouwen na de gewonnen bekerwedstrijd.