web analytics

Dames Bristol Team uit Roosendaal pakken beker Zuid1

De dames van de Roosendaalse zaalvoetbalclub Bristol Team hebben een historische zege behaald in het dameszaalvoetbal: als eerste Roosendaalse vereniging zijn de meiden er in geslaagd de beker van KNVB-district zuid 1 te winnen. Dat gebeurde maandagavond 25 maart in Veldhoven.

Bristol moest het opnemen tegen de nummer drie van de ranglijst zuid 1, Brabantia. Het werd als snel duidelijk dat dit team een geduchte tegenstander was. Zeker in het begin was het aftasten van beiden kanten, maar Bristol was aanvallend wel sterker.

Snoeihard
Het duurde 7 minuten voordat Gritthe Vaissaire de 1-0 snoeihard de touwen in joeg. Het vertrouwen was bij coach Hans Lauwen groot, want de jonkies werden al vrij snel ingebracht. Fleur de Kinderen dacht dat haar inzet werd gekeerd, maar de keepster anticipeerde de bal verkeerd en met veel blijdschap kwam de tellen op 2-0.

In de laatste 25 minuten zat het venijn. Brabantia kwam tot de aansluitingstreffer, maat kort daarna zag Lesley Heuser dat haar lange bal verkeerd beoordeeld werd door de keepster: 3-1. Opnieuw zorgde Vaissaire zelfs voor de 4-1. Tocht werd het 8 minuten voor tijd super spannend. Brabantia kwam nog terug tot 4-3, en Ashley de Bie moest zelfs een bal van de lijn halen. De ontlading was super na het laatste fluitsignaal.

Emotie
‘Dit is heel mooi voor de ploeg, maar nog veel mooier voor de vereniging’, zei uitblinker Griffth Vaisaire na afloop. ‘Onze supporters waren geweldig aanwezig. Het is ongelooflijk dat we dit voor elkaar hebben gekregen. Winnen van Brabantia in bijna hun eigen woonplaats, dat is het mooiste dat er is.’

Griffth vond de triomf niet onverdiend. ‘In de eerste helft hadden we problemen in de opbouw. Na de rust speelden we met meer opportunisme en emotie en dat heeft geholpen. Heel even kwamen we in de problemen, maar uiteindelijke pakken we die belangrijker beker. Dit voelt echt heel lekker.”

Landelijke beker

Met het winnen van deze beker gaan de dames volgend seizoen meestrijden met de landelijke KNVB-beker.

Scorverloop: 1-0 Griffth Vaissaire, 2-0 Fleur de Kinderen, 2-1, 3-1 Lesley Heuser, 4-1 Griffth Vaissaire, 4-2, 4-3.
Selectie: Jade Massing, Wahiba Didi, Anisah Karahan, Lesly Heuser, Soraya Oppier, Griffthe Vaissaire, Ashley de Bie, Naomi Pesman en Fleur de Kinderen.

Foto boven: De Bristol-vrouwen en coach Hans Louwen met beker en medailles.