web analytics

Dag van de Roosendaalse Democratie in De Kring (7 maart)

UPDATE FOTO – Op woensdagmiddag 7 maart is in De Kring in Roosendaal van 12:00 – 16:00 uur de eerste ‘Dag van de Roosendaalse Democratie’. Aan deze middag nemen leerlingen van het JTC, Zoomvliet College en Kellebeek College deel. Doel van de dag is bewustwording van jongeren voor (lokale) politiek en democratie.

Het programma is in nauw overleg samengesteld door leerlingen. De organisatie is voor een groot deel in handen van Roem&Poen en Zinc.

Leerlingen van mavo3 (JTC) en mbo1 (Kellebeek en Zoomvliet) volgen een afwisselend programma met activiteiten die te maken hebben met democratie en politiek. Zo wordt de voorstelling ‘Praat politiek met me’ opgevoerd, wordt een debattraining gegeven en is er een pubquiz. In de pauze kunnen de leerlingen terecht op de politieke markt waar Roosendaalse partijen aanwezig zijn.

Een aantal stagiaires van Roem&Poen (onderdeel van het Kellebeek College) hebben zich bijzonder ingezet voor de organisatie van de dag. Roem&Poen begeleidt studenten die niet op hun plek zitten op hun huidige opleiding, maar niet weten wat ze wel willen. Naast dat deze stagiaires het belangrijk vinden dat jongeren betrokken raken bij het (lokaal) bestuur, zien zij het ook als een mogelijkheid om hun werk onder de aandacht te brengen bij hun doelgroep.

UPDATE 8 MAART: