web analytics

‘Da wulde nie wete’ wint Liedjesfestival

De band ‘Da wulde nie wete’ heeft maandagavond 11 november het Liedjesfestival van Stichting Carnaval Roosendaal in de Kwakkelkooi gewonnen. Dat betekent dat deze band het winnende liedje op de cad en videoclip gaat zetten. Er deden vaan het Liedjesfestival dertien bands mee.

Het winnende nummer wordt zondag 8 december opgenomen bij studio Donderslag in de Suite, en de videoclip wordt zondag 12 januari gemaakt. Waar dat gebeurt, moet nog worden afgesproken.

Ontbijt
De opening van het carnavalsseizoen is werd traditioneel gestart op 11-11 met het ontbijt bij de 3W’s, de stoet van de Poorterij naar het wakker ziengen van de Tullepetaon samen met de 11-jarigen van de Tu11epet11 club en ’s avonds het traditionele Liedjesfestival in de Kwakkelkooi, waar het nieuwe carnevalsliedje is gekozen tond het motto ‘Draai ’t mar om’.

Opkomst
‘Ondanks dat 11-11 dit jaar op een maandag valt was de opkomst toch best groot. De bandjes deden hun uiterste best om op het podium van de Kwakkelkooi hun beste muzikale inzending te presenteren op het nieuwe motto ‘Draai ’t mar om”, aldus Stichting Carnaval Roosendaaal.

Nieuwe nar
Tijdens het protocolaire gedeelte, na afloop van het Liedjesfestival, werd voor het derde jaar de ‘Oog’eid, Priens Markus I gepresenteerd. Samen met Sjampetter Rinus en een spiksplinter nieuw narreke DoReMi (Carmen Hack) gaat dit drietal dit jaar voorop in het leutfeest. Vervolgens was het aan voorzitter Cor Verbogt de traditionele eer om de waardigheden te overhandigen waarna d’ Oog’eid het winnende liedje bekend maakte.

❯ Website Tullepetaonsnieuws van SCR
❯ Facebookpagina Tullepetaonsnieuws
❯ Facebookpagina Da Wulde Nie Wete

Foto boven: De winnende band (Foto Facebookpagina /tullepetaonsnieuws/