web analytics

Cultuurprijs Roosendaal gaat naar project ‘Tijd van je leven’

De Roosendaalse Cultuurprijs gaat dit jaar naar het project ‘Tijd van je leven’. Dat is vrijdagavond 5 oktober bekendgemaakt in de Kring. Daar werden zowel de Cultuurprijs als de Jongeren Cultuurprijs uitgereikt. Die Jongerenprijs ging naar stichting Jong! Theater voor de musical Aladdin.

Voor de Cultuurprijs waren vier nominaties, waarvan drie van projecten: De Roosendaalse Gedichtenroute, Project rondom architect Hurks en Project ‘Tijd van je leven’. De vierde nominatie was voor de Stichting Blues Promotion Roosendaal, die in Roosendaal al geruime tijd allerlei activiteiten en concerten organiseert.

Voor de Jongeren Cultuurprijs, de aanmoedigingsprijs, zijn genomineerd: De cast van Musical Aladdin van Stichting Jong! Theater, Docu film van Sven de Laet en de Jongerenherdenking 4 mei.

Het publiek heeft tussen 6 en 24 september kunnen kiezen. Die stemmen werden samengebracht met de uitslag van een jury.

Over het project ‘Tijd van je leven’:
Dit project is bedacht door Nieuwe Veste Breda, CultuurCompaan (Roosendaal) en CKB Bergen op Zoom in samenwerking met GGD West-Brabant en de zorginstellingen Elisabeth, Groenhuysen en tanteLouise. Een innovatief concept om met culturele activiteiten de sociale vitaliteit van ouderen te vergroten en eenzaamheid tegen te gaan.

Het project bevat twee onderdelen: een Over de streep-dag (Challenge Day) en workshops met kunstvormen. Op de Over de streep dag worden ouderen gestimuleerd letterlijk over een streep te stappen als ze bepaalde dingen hebben mee gemaakt, zoals de oorlog of verlies van dierbaren.

In de workshops komen verschillende kunstvormen aan bod, zoals boetseren, schilderen, tekenen, muziek, dans en hoeden maken. Tijdens de workshops delen de ouderen ook verhalen met elkaar. De ouderen verzorgden, na een gedegen voorbereiding, een prachtige presentatie in De Kring. Een mooie samenwerking van culturele- en zorgdisciplines. Dit voldoet aan alle aspecten van de criteria van de jury, een terechte nominatie voor de Roosendaalse uitvoering van “Tijd van je leven” .

❯ Website Cultuurprijs Roosendaal