web analytics

Cultuur Verbindt Roosendaal neemt organisatie van CuMa over

Vanaf dit jaar neemt Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal de organisatie van de Culturele Manifestatie (CuMa) over van Stichting ROOS. ‘Wij zullen alle mogelijke middelen inzetten om het succes van de Culturele Manifestatie voort te zetten’, zegt Cultuur Verbindt Roosendaal. ROOS organiseerde het jaarlijks evenement in en rond de Roosendaalse Schouwburg De Kring sinds 1989.

Het event is uitgegroeid tot een vertrouwd evenement voor jong en oud. Vrijwel alle lokale muziek-, dans- en theaterverenigingen, beeldend kunstenaars, schrijvers, dichters, grafisch vormgevers en beoefenaars van andere kunstvormen doen er aan mee.

Voortbestaan
“Binnen het bestuur van ROOS is de organisatie van de CuMa altijd in handen geweest van Karin Merks. Wegens ernstige gezondheidsproblemen kan zij deze taak niet langer uitvoeren. Gelet op de beperkte capaciteit waren er geen andere bestuursleden die deze taak van haar konden overnemen. Het bestuur van ROOS is blij dat Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal zorgt dat de traditionele CuMa blijft voortbestaan”, zegt voorzitter Wim van Leuven van Stichting ROOS.

Toekomst
Marijn ten Harmsen van der Beek, voorzitter Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal is blij dat Cultuur Verbindt Roosendaal CuMa in de toekomst kan vormgeven. “De CuMa staat, net zoals Cultuur Verbindt Roosendaal voor het zo goed mogelijk zichtbaar maken van Kunst en Cultuur voor alle inwoners van de gemeente Roosendaal. Stichting ROOS heeft de CuMA tot een vaste waarde binnen het culturele leven van Roosendaal gemaakt”.