web analytics

Cruyff Court Kampioenschappen op veld in de Westrand (27 sept)

Op het Cruyff Court in de Westrand bij de Mondriaanstraat, nemen woensdagmiddag 27 september voor de tweede keer diverse basisscholen het weer tegen elkaar op bij de Cruyff Court Kampioenschappen. Afgelopen jaar werd het vernieuwde veld door wethouder Toine Theunis samen met de Johan Cruyff Foundation heropend. Het gaat om 6 tegen 6 wedstrijden.

Het veld, dat in 2006 geopend is, heeft een sindsdien al een belangrijke sociale functie in de wijk. Met een pas nieuw watertappunt worden de kinderen ook gestimuleerd om gezond kraanwater te drinken in plaats van de sport- en energiedrankjes. Deze sociale functie sluit direct aan op de visie van de gemeente Roosendaal en op de uitvoerder van het sportbeleid in Roosendaal, Sportservice Noord-Brabant (SSNB). Daarom komt SSNB ook dit jaar weer met een Cruyfftoernooi op het Cruyff Court.

Elf teams, samengesteld met kinderen uit groep 7 en 8 van verschillende basisscholen, nemen het tegen elkaar op en de winnaar gaat naar de regiofinales om de gemeente Roosendaal te vertegenwoordigen. Behalve jongensteams hebben ook meidenteams zich ingeschreven voor het Cruyfftoernooi.

Reinald Boeren van SSNB is al jarenlang betrokken bij de organisatie van dit toernooi en geeft aan dat het mooi is om te zien dat er in de loop der jaren ook meidenteams bij zijn gekomen. “Zeker na de overwinning van de Nederlandse vrouwen op het EK verwachten we dat dit alleen maar groter gaat worden”.

Afgelopen jaar wonnen het jongensteam van KPO de Vlindertuin en het meisjesteam van KPO de Josephschool het toernooi. Ook dit jaar hebben deze teams zich weer ingeschreven en gaan zij woensdagmiddag proberen de titel te verdedigen. De aftrap van het toernooi wordt gedaan door het Walking Football team Roosendaal. Deze senioren zijn dit jaar voor het eerst betrokken bij dit toernooi en willen laten zien dat je ook op latere leeftijd nog volop kan genieten van deze mooie sport.

Naast het voetbal zijn er deze middag ook nog diverse andere activiteiten te doen. Zo is er een mobiele studio vanuit jongerenwerk BOOST, waar de kinderen aan hun andere talenten kunnen werken. En verzorgt Jan Lanooy van het gehandicaptenplatform Roosendaal ook nog een leuke activiteit om de bewustwording van gehandicaptensport onder kinderen te versterken.

❯ Meer over Cruyff Court Kampioenschappen in Nederland

Foto Boven: Website Cruyff Foundation