web analytics

Coronaregels: Time-out als straf voor ‘Time Out’

De horecaonderneming Time Out aan de Bloemenmarkt in Roosendaal moet dit weekend gesloten blijven op last van burgemeester Han van Midden, als ‘straf’ voor het niet-naleven van de coronaregels. ‘Op vrijdagavond 31 juli bleek bij horecacontrole dat hier de coronamaatregelen niet werden nageleefd. Een van de regels is dat bezoekers in een horecagelegenheid aan tafels of aan de bar moeten zitten. Dit was hier niet het geval. De bezoekers waren aan het dansen en hielden daarbij ook onvoldoende afstand. Het personeel greep niet in’, aldus de gemeente.

Waarschuwing
‘Vorige week heeft de eigenaar al een officiële waarschuwing ontvangen voor het niet naleven van de regels. Daarom moet het café inclusief terras dit weekend, op last van Burgemeester Han van Midden, gesloten blijven’.

Verantwoordelijkheid

Deze beslissing is in lijn met de handhavingsregels voor horecagelegenheden met betrekking tot corona. Als toezichthouders een overtreding zien, volgt er eerst een waarschuwing. De eigenaar van de gelegenheid wordt daarbij gewezen op zijn/haar verantwoordelijkheid bij de naleving van de coronaregels. Bij een tweede overtreding volgt een sluiting van 48 uur van de horecagelegenheid. Dit geldt voor zowel binnen als voor een eventueel terras.

Liever niet
Burgemeester Han van Midden: “Ik wil voorop stellen dat ik deze beslissing liever niet had genomen. Maar het is van cruciaal belang dat mensen zich aan de basisregels houden bij een bezoek aan een restaurant of café. En een eigenaar moet zorgen dat dit kan en ook gebeurt. Als we met zijn allen de regels respecteren, kan iedereen die dat wil een drankje doen in een van de horecagelegenheden in onze gemeente. Ik snap heel goed dat als het gezellig is, het verleidelijk is de regels niet op te volgen. Maar willen we dit virus onder controle krijgen, moeten we dit juist wel doen. Ik wil iedereen daarom nogmaals oproepen om zich aan de regels te houden. Zeker nu het aantal besmettingen weer toeneemt.”

De basisregels

‘In restaurants, cafés en op het terras, binnen en buiten, houden gasten altijd 1,5 meter afstand tot elkaar (tenzij ze uit 1 huishouden komen), hebben ze een vaste zitplaats en worden hygiënemaatregelen nageleefd. Zonder gezondheidscheck en reservering zijn maximaal 100 personen per ruimte toegestaan, als hierbij voldoende afstand kan worden gehouden. De verkeersstromen moeten goed gescheiden blijven. Ga voor meer informatie over de coronaregels in de horeca naar: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ondernemers-en-bedrijven/horeca’,zo wijst de gemeente op de afspraken.

Foto boven: Burgemeester Han van Midden: ‘Deze beslissing liever niet genomen’.

Zie ook op Omroep Brabant:
❯ ‘Het gebeurde ineens’, eigenaar van café dat dicht moet voelt zich slachtoffer van momentopname