web analytics

Corona: Vrouw (70) in Bravis overleden (14 maart)

In het Bravis ziekenhuis is een 70-jarge vrouwelijke Coronapatiënt overleden. Volgens het ziekenhuis had de patënt ‘andere onderliggende gezondheidsproblemen’. Er liggen in het ziekenhuis drie patiënten die besmet zijn met het Coronavirus. Dat heeft Bravis 14 maart bekend genmaakt.

Voldoende capaciteit
‘De capaciteit in materialen en personeel is op dit moment nog steeds voldoende. Wel wordt in het crisisteam nagedacht over scenario’s om eventuele capaciteitsproblemen op te vangen. Zo wordt vanaf maandag een start gemaakt met het afschalen van electieve (planbare) zorg’, aldus Bravis.

Dit betekent dat voor sommige patiënten de operatie niet door kan gaan. Acute en oncologische ingrepen gaan altijd door, het gaat om planbare ingrepen. Patiënten die dit betreft zijn hierover geïnformeerd. Heeft de patiënt geen bericht ontvangen, dan gaat de operatie door”, meldt het ziekenhuis.

Informatienummer
Bij het Bravis ziekenhuis komen veel vragen van patiënten binnen over het Coronavirus en wat dit betekent voor hun afspraak of behandeling in het ziekenhuis. Om patiënten hierover te informeren is een informatiepunt opgericht. Dit informatiepunt is te bereiken via telefoonnummer 088- 706 8000.

Er zijn tien medewerkers positief getest op het Coronavirus, meldde het ziekenhuis vrijdag. ‘Bij een toenemend aantal besmettingen, neemt ook de druk op de Intensive Care toe. De IC bereidt zich hierop voor en is bezig om het aantal IC- kamers en beademingsplekken te vergroten’.

‘Daarnaast wordt op verschillende manieren een oproep gedaan voor extra capaciteit. Zo is aan medewerkers gevraagd om aan te geven wanneer zij buiten het dienstrooster om extra inzet kunnen worden als dit nodig is en wordt bekeken of en hoe ook oud-medewerkers, leerlingen/ stagiaires en medewerkers in niet zorgfuncties, maar met een zorgachtergrond kunnen assisteren.