web analytics

Corona update Bravis vrijdag 3 april: ‘Situatie vrij stabiel’

‘De situatie met betrekking tot het coronavirus is in het Bravis ziekenhuis vrij stabiel. Het aantal opgenomen patiënten met bewezen corona bedroeg vanmorgen 50 personen. Dat is 1 patiënt meer dan de dag daarvoor. Op de Intensive Care worden 19 coronapatiënten verpleegd, hetzelfde aantal als donderdag’, zo laat Bravis vrijdagmiddag 3 april in een update weten.

Naar 16 doden
‘In het afgelopen etmaal mochten 5 coronapatiënten naar huis omdat zij voldoende hersteld zijn. Dat brengt het totaal aantal ontslagen patiënten op 59. Helaas is 1 coronapatiënt komen te overlijden. In totaal zijn nu 16 patiënten met het coronavirus in het Bravis ziekenhuis overleden’.

Revalidatieafdeling
Sinds donderdag 26 maart is een deel van de geriatrische revalidatieafdeling van tanteLouise in Bergen op Zoom ingericht als cohortafdeling. Hier worden coronapatiënten verpleegd die in het Bravis ziekenhuis zijn hersteld maar nog niet voldoende zijn aangesterkt om naar huis te kunnen. Deze samenwerking tussen Bravis en tanteLouise is volgens zorggroepmanager Anton Valk als vanzelf ontstaan:
“De geriatrische revalidatieafdeling ving al patiënten op die in het ziekenhuis hadden gelegen maar nog onvoldoende waren opgeknapt om naar huis te gaan. Nu doen ze dat ook met coronapatiënten”, legt hij uit.

“Hiervoor zijn 15 bedden vrijgemaakt. Voor de personele bezetting werkt tanteLouise samen met Stichting Groenhuysen. Een deel van de afdeling is helemaal ingericht als cohortafdeling, dus met alle beschermende maatregelen. Voor ons is het ideaal dat de afdeling boven het Moeder & Kindcentrum is gelegen, dus binnen ons complex. Daardoor hebben we geen enkele behoefte om bijvoorbeeld hotelkamers buiten de zorg voor deze opvang te gaan inrichten. De bedden daar zijn ook eventueel beschikbaar voor andere ziekenhuizen in de regio. Het is heel mooi dat tanteLouise in samenwerking met Groenhuysen deze taak oppakt. We zijn daar zeer mee geholpen.”