web analytics

Corona update Bravis 6 april: aantal patiënten gedaald naar 36, van wie 18 op de IC, 3 sterfgevallen

‘In het Bravis ziekenhuis is het aantal patiënten met bewezen corona verder gedaald tot 36. Daarvan liggen nu 18 patiënten op de Intensive Care. Twee patiënten van de IC zijn afgelopen weekend overgeplaatst naar een ander ziekenhuis in Nederland. Helaas zijn sinds vrijdag 3 patiënten overleden aan het coronavirus’, zo heeft Bravis maandag 6 april meegedeeld.

In totaal zijn nu 19 coronapatiënten in het Bravis ziekenhuis overleden. Sinds afgelopen vrijdag mochten 14 patiënten naar huis omdat zij voldoende hersteld waren. Dat brengt het totaal aantal ontslagen op 73 personen.

Philips uitwisselportaal
Het overplaatsen van patiënten naar andere ziekenhuizen wordt gecoördineerd door het Landelijk Centrum Patiënten Spreiding (LCPS) en het Regionaal Centrum Patiënten Spreiding (RCPS). Om patiënten goed over te dragen aan een ander ziekenhuis, is het belangrijk dat op eenvoudige wijze patiëntgegevens uitgewisseld kunnen worden. Hier was eerder geen uniform systeem voor. Landelijk is afgesproken om voor de overdracht van patiënten gebruik te maken van het Philips uitwisselportaal. Het portaal maakt het mogelijk om beelden en documenten veilig uit te wisselen, zodat de overdracht van patiënten soepeler verloopt. Het Bravis ziekenhuis neemt het portaal vanaf vandaag in gebruik.