web analytics

Corona update Bravis 1 april: opnieuw 2 sterfgevallen

Sinds de update van dinsdagmiddag zijn in Bravis ziekenhuis wederom twee mensen aan het coronavirus overleden. Sinds het uitbreken van corona zijn in het Bravis ziekenhuis in totaal 15 patiënten overleden aan het virus. Bravis verzorgt nu (woensdag 1 april rond het middaguur) 50 patiënten met bewezen corona, van wie 19 op de Intensive Care. Eén patiënt is zodanig hersteld dat hij van de IC overgeplaatst kon worden naar de afdeling.

Dinsdagmorgen waren opnieuw 5 coronapatiënten zodanig hersteld dat zij het ziekenhuis mochten verlaten. Dat brengt het totaal op 48 ontslagen patiënten.

Andere ziekenhuizen
Van de 50 coronapatiënten die in het Bravis ziekenhuis worden verpleegd zijn 10 patiënten afkomstig uit andere ziekenhuizen. Zij zijn overgenomen van Amphia, ZorgSaam, het Franciscus Gasthuis, Rijnstate en Bernhoven. Hiermee wil het Bravis ziekenhuis meehelpen om de druk in de andere ziekenhuizen te verlichten. De overplaatsingen worden gecoördineerd door het Landelijk Centrum Patiënten Spreiding (LCPS) en het Regionaal Centrum Patiënten Spreiding (RCPS).

Spoedeisende Hulp
Dat de instroom van nieuwe coronapatiënten in het Bravis ziekenhuis zich enigszins stabiliseert is goed merkbaar op de Spoedeisende Hulp, zo meldt Bravis. ‘De SEH is in veel gevallen de eerste afdeling waar patiënten met het coronavirus of een verdenking daarvan in het ziekenhuis komen. Door deze stabilisatie en het feit dat het vrij rustig is met reguliere patiënten, kunnen SEH-medewerkers assisteren op de Intensive Care. Momenteel draaien 4 tot 5 SEH-verpleegkundigen diensten op de IC en is een arts-assistent van de Spoedeisende Hulp aan het werk op Intensive Care’.