web analytics

Corona: nu 43 patiënten in Bravis

Het aantal coronapatiënten in Bravis ziekenhuis neemt langzaam af. ‘Deze daling is mede mogelijk dankzij de uitplaatsing van patiënten naar andere ziekenhuizen’, aldus Bravis, waar vrijdagmorgen 12 februari 43 patiënten met bewezen corona verpleegd werden, van wie 9 op de Intensive Care.

Preventief screenen van patiënten
Sinds donderdag screent de spoedeisende hulp patiënten die worden opgenomen op corona. Vanaf a.s. maandag worden ook patiënten op de verpleegafdelingen preventief gescreend bij aankomst. Het betreft hier alleen patiënten die blijven overnachten. Patiënten die na hun verblijf in het Bravis naar een verpleeg- of verzorgingstehuis gaan, worden bij hun ontslag opnieuw gescreend.

Operatieprogramma
Volgende week is het voorjaarsvakantie. Desondanks kunnen er dagelijks 6 operatiekamers in Bergen op Zoom open, en van maandag tot en met donderdag 2 operatiekamers in Roosendaal.

Operatieprogramma vanaf 22 februari
‘De verwachting is dat in de week van 22 februari dagelijks 10 operatiekamers zijn geopend, waardoor we weer kunnen inlopen op de wachtlijsten (knie- en heupoperaties, urologie, gynaecologie en plastische chirurgie)’, aldus Bravis.