web analytics

Corona: Meer patiënten in Bravis uit andere ziekenhuizen; nu 18 op IC

Het aantal coronapatiënten dat in het Bravis ziekenhuis wordt verpleegd is gestegen naar 46 personen. ‘De stijging komt vooral doordat 8 patiënten zijn overgenomen van andere ziekenhuizen. Twee van deze patiënten zijn uiteindelijk op de Intensive Care terechtgekomen. Op de IC liggen nu 18 mensen’. Dat heeft Bravis ziekenhuis zondagmiddag 30 maart meegedeeld.

De overplaatsing van patiënten is gecoördineerd door het Landelijk Centrum Patiënten Spreiding (LCPS) en het Regionaal Centrum Patiënten Spreiding (RCPS). ‘Het matchen en overplaatsen van patiënten is een complexe logistieke operatie die veel afstemming en daardoor tijd vraagt. Uiteindelijk kwamen de patiënten zaterdag pas laat op de avond aan in Bravis. De Raad van Bestuur waardeert het zeer dat, ondanks deze problemen rondom de afstemming, medewerkers zich hebben ingezet deze patiënten zo goed mogelijk op te vangen’, aldus Bravis.

Intensive Care uitgebreid
Het totaal aantal IC-patiënten met corona is mede door de overname van patiënten uit andere ziekenhuizen gegroeid naar 18 personen. De Intensive Care van het Bravis ziekenhuis heeft momenteel een totale capaciteit van 24 bedden, waarvan 20 voor coronapatiënten.

Het aantal IC-bedden wordt uitgebreid naar 30, waarvan 24 bestemd zijn voor coronapatiënten. ‘Deze uitbreiding is mogelijk door geplande operaties in Roosendaal te verplaatsen naar Bergen op Zoom. Daardoor kunnen nog meer OK-beademingsapparatuur en OK-medewerkers ingezet worden voor IC-patiënten’, klicht Bravis toe.

Ontslagen patiënten
Het totaal aantal ontslagen patiënten met corona is in het Bravis ziekenhuis inmiddels opgelopen tot 31 personen.


Widget not in any sidebars